سویا

چند سالی است که سویا برزیل امروز جایگاهی در خانه های ما پیدا کرده است. تا حد زیادی به دلیل خواص و فواید آن برای سلامتی است.

در این مقاله 5 مزیت دانه سویا را به شما معرفی می کنیم که از آنها بی اطلاع بودید.حبوبات غنی از اسیدهای چرب ضروری، با درصد کمی از چربی اشباع شده و منبع عالی پروتئین با کیفیت است.

همچنین دارای ویتامین های گروه B، ویتامین E، ایزوفلاون ها و مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، پتاسیم، روی و فسفر است.

مدتی است که مطالعات متعدد شواهدی مبنی بر مفید بودن مصرف غذاهای سویا برای سلامتی انسان ارائه کرده اند: بروز بیماری های قلبی عروقی و انواع خاصی از سرطان را کاهش می دهد و علائم یائسگی را کاهش می دهد.

این فواید عمدتاً به عملکرد ایزوفلاون ها، ترکیبات بسیار فراوان در سویا با خواص آنتی اکسیدانی و فعالیت استروژنی (مشابه استروژن های انسانی) نسبت داده می شود.

با این حال، در حالی که اثرات مثبت ایزوفلاون ها به وضوح در آزمایشگاه نشان داده شده است، شواهد حاصل از مطالعات اپیدمیولوژیک و آزمایشات بالینی انسانی کمتر قوی بوده و گاهی اوقات اثرات متناقضی را نشان می دهد.

این فقدان داده های قطعی سؤالاتی را در مورد تأثیر سویا به عنوان یک غذای تقویت کننده سلامتی ایجاد می کند.

خواص بیولوژیکی ایزوفلاون ها عمدتاً به شباهت ساختاری آنها با استروژن های انسانی نسبت داده می شود، به همین دلیل است که آنها به عنوان فیتواستروژن طبقه بندی شده اند.

استروژن ها هورمون های جنسی هستند که اثرات خود را از طریق گیرنده های استروژن که در غشای سلولی اکثر بافت ها و اندام های ما یافت می شوند، در بدن اعمال می کنند.

این گیرنده ها انواع مختلفی دارند و بسته به مولکول هایی که به آنها متصل می شوند، به روش های مختلفی بر متابولیسم سلول ها تأثیر می گذارند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *